lördag 16 maj 2015

Mont Ventoux nästa

Nu har jag packat. Väskan är till nio tiondelar fylld med cykelkläder och annat cykelrelaterat krafs. Resten är typ schampo och trosor och pyjamas. I morgon bär det galet nog av till Marseilles och därifrån till Sault och Mont Ventoux, det mytomspunna berget - "Jätten i Provence". Cirka 2000 höjdmeter på dryga två mil om man klättrar på värsta stället tror jag bestämt. Varmt. Blåsigt. Först skog och sedan "månlandskap" innan man når toppen. Det kan bli en lång dag. Och det är just det som kommer att vara fokus för filmen jag ska vara med och spela in för Rapha. "The Longest Day" heter den, och kommer att ha premiär i juni, på årets längsta dag här på norra halvklotet. (Försöker låta cool och hålla mungiporna raka när jag säger det, men misslyckas oftast kapitalt!) :D

En bit av tisdagens hyggerunda...
Vi är sex cyklister som ska delta. Från början var det tänkt att det bara skulle vara tjejer som cyklade. Fyra stycken – hopplockade för att vara så olika som möjligt. Hur galet är det inte att jag blev en av dem?! Skånecyklisten goes bergsget, typ. Nu i sista stund hade två av killarna från vårt Rapha Ambassador-gäng erbjudit sig att haka på, så vi blir sex stycken – ett kanongäng tror jag!

Men. Jag är ju verkligen inte van vid backar! Och det här är ju inte direkt någon "backe"... utan... ett BERG! Kör man en vanlig runda på kanske sju mil här i krokarna där jag bor samlar man normalt ihop ca 350 höjdmeter. Det är inte att jag inte gillar backar, bara det att det knappt finns några här kring Malmö. I början av veckan tog jag därför bilen bort till Blentarp och körde ett kul pass fram och tillbaka och lite hit och dit kring Slimminge, Kläggeröd och Stenberget (tre kategori 4-backar). Målet var att samla ihop så många höjdmeter som möjligt på så få kilometer som möjligt. 1023 höjdmeter på 66 kilometer blev det, vilket jag var ganska nöjd med, även om det förstås inte kan jämföras med Berget.

Backträning "himmavid"
Men - "hur jobbigt kan det va?" tänker jag ena stunden. "Andra har ju gjort det, klart jag fixar det." Fast sen i nästa stund tänker jag: "Hjälp! Hur jobbigt kan det egentligen va? Hur jobbigt som helst!" Nåja, en meter i taget, så går det nog vägen. Eftersom det är en filminspelning får jag väl hoppas på många omtagningar om mjölksyran skulle bli för besvärlig. Det ska i alla fall bli ett av de roligaste äventyren på länge - något jag aldrig har gjort förut, varken spelat in film med Rapha eller klättrat uppför ett berg i Provence. I like firsts!

Kollade precis väderprognosen för Mont Ventoux-området. Det verkar vara 15-20 grader och växlande molnighet. Utom på tisdag när vi ska cykla. Då utlovas åskväder! Inspelningen är spikad till tisdag, "rain or shine", fast det sas inget om vad vi gör om det åskar. Har en känsla av att vi kör oavsett, så länge berget inte är avspärrat. Fler blogginlägg följer, såklart, so stay tuned.

Här finns en Rapha story om Mont Ventoux:
http://pages.rapha.cc/stories/mont-ventoux-1912m

Och här finns en kort YouTube-film:
https://www.youtube.com/watch?v=Pu6BrVuTZw0

Wish me luck!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar